Appartement Utrecht

Een warme start


Een jonge vrouw, die recent haar eerste appartement heeft gekocht in Utrecht, benaderde mij of ik kon helpen met de indeling van haar nieuwe woonkamer. Ze wil graag een gezellig thuis creëren, en heeft al een goed beeld bij kleuren die ze graag terugziet in het interieur: okergeel, smaragdgroen en grijstinten. Haar woonkamer moet ruimte bieden aan een heerlijke relax-zithoek en een eethoek om gezellig te tafelen met vrienden. Daarnaast dient de tafel ook deels als thuiswerkplek te fungeren.

Ik ben begonnen om de woonwensen te vertalen in een moodboard.  Daarna heb ik een indelingsplan gemaakt, inclusief kleur- en materiaalkeuzes, en suggesties voor meubelen, verlichting en accessoires.

Hierbovenr een aantal impressies uit het interieurplan.

Aleida over haar nieuwe woonkamer:


"Natascha heeft met veel oog voor mijn wensen een fijn uitvoerbaar ontwerp gemaakt voor mijn nieuwe huis, waarin ze me ook inzichten heeft getoond waar ik zelf niet op was gekomen. Zo was ik er zelf niet snel op gekomen om een muurtje te behangen, maar dit paste wel perfect bij de lichtinval en de kleuren in mijn woonkamer. En nu ben ik maar wat blij dat ze deze suggestie heeft gegeven, want het behang is prachtig en geeft mijn woonkamer een gezellige uitstraling!

Er werd rekening gehouden met mijn wensen, maar gelukkig nam ze zelf ook nog genoeg ruimte voor haar eigen inzicht en interpretatie zodat ook alternatieven getoond werden als ze dacht dat dat beter uit zou pakken. 

Hierdoor kon ik verschillende opties tegen elkaar afwegen, maar er was daarin ook genoeg ruimte om mijn eigen keuzes te blijven maken. De suggesties voor meubels die ze doet zijn erg prettig, alles is goed op elkaar afgestemd en hierin heeft ze ook rekening gehouden met mijn budget. 

Uiteindelijk hebben we elkaar nog (in verband met corona maatregelen) telefonisch gesproken om het hele ontwerp door te nemen. Hierin lichtte Natascha op kundige wijze toe waarom bepaalde keuzes gemaakt werden, welke alyernatieven nog zouden kunnen werken in mijn huis. Ook was het telefoongesprek een prettig moment om te sparren en eventuele vragen aan haar te stellen."